zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Think before you drink - story

14 december 2010 (door AalburgNet)

AALBURG - In jongerencentrum EFS kregen de vrijwil-ligers onlangs een training Eerste Hulp bij Drugs Ongevallen (EHDO). Novadic-Kentron, een organisatie voor verslavingszorg die de avond organiseerde, vertel-de over de gevaren en effecten van allerlei soorten drugs.
Rowena Hartgers was daarbij aanwezig en geeft aan een dergelijke cursus handig te vinden als je achter de bar staat. ‘Ik let nu beter op signalen, maar je moet oppassen met conclusies trekken over bepaald gedrag wat je opmerkt. Het kan zijn dat iemand gewoon depri is’.

Wat haar  van de cursus vooral bij is gebleven is het feit dat alcohol tegenwoordig op de opiumlijst zou staan als het nu zou worden ontdekt. Dit is een lijst met stoffen die mogelijk leiden tot misbruik en waar straffen aan zijn verbonden als je die in bezit hebt.

Aan de andere kant kan Rowena wel weer begrip opbrengen voor iemand die een keer teveel heeft gedronken. ‘Gelukkig hoef ik de wc niet schoon te maken’, lacht ze, ‘want dat doen de mannen in EFS!’ (Aalburg)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.