zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

CDA: 'Subsidiecriteria buitensport niet uit te leggen'

13 december 2010 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In een brief aan het college van B en W pleit de CDA-fractie, bij monde van zijn voorzitter Gerard Paans, alle sportverenigingen over de bekende kam te scheren voor wat betreft subsidies en bijdragen. Aanleiding is de visie van de gemeente die Beachsport Vereniging Werkendam die (na zeven jaar) nog steeds bestempeld als 'experiment.' Dát is een brug te ver, aldus het CDA die pleit voor 'realistische en haalbare citeria'. Bovendien verwijten de Christen Democraten de gemeente niet geinformeerd te zijn over de gronden van afwijzing.

Het CDA schrijft:

Onderwerp: vervolg artikel 35 vragen betreffende Beachsport Vereniging Werkendam

Geachte voorzitter,

Naar aanleiding van uw brief van 3 november 2010 als antwoord op onze vragenbrief van 10 oktober 2010 het volgende.

U geeft aan in uw beantwoording dat de Beachsport Vereniging Werkendam geen subsidie kan krijgen omdat we als gemeente daar in onze regelgeving niet in  voorzien.
Op zich uiteraard geen onterechte constatering maar zover was de CDA fractie ook al vandaar onze brief van 10 oktober.

Wij hebben juist gevraagd om daar iets mee te doen. U geeft aan dat u bij de start van deze vereniging het zag als een experiment. Na 7 jaar vindt de CDA fractie dat je niet meer kunt spreken van een experiment. Daarnaast hebben wij begrepen dat er toezeggingen gedaan zijn aan deze vereniging over het verstrekken van subsidie.

Inmiddels is er een concept nota evaluatie buitensport waarin u blijkbaar voorbij gaat aan onze constatering van ongelijkheid en de evaluatie gebruikt om een standpunt in te nemen voor de toekomst.

De fractie van het CDA had het erg op prijs gesteld om ook dit concept te ontvangen en ook hadden wij het erg op prijs gesteld dat u reeds in uw beantwoording ons hier van deelgenoot had gemaakt.

Wij vinden met u dat verenigingen moeten voldoen aan criteria voor subsidie of bijdrage buitensportaccommodaties maar die moeten wel realistisch en haalbaar zijn. Het kan niet zo zijn dat je buiten beide valt en daardoor niet in aanmerking kan komen. En wij begrijpen met u dat niet iedere vereniging zomaar subsidie kan krijgen. Maar het moet wat het CDA betreft wel uit te leggen zijn aan onze inwoners.

Graag ontvangen wij de conceptnota van u en daarnaast willen wij een reactie van het college op onze voorgaande constateringen.

Namens de CDA-fractie
Gerard Paans

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.