zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Foranto heren 1 pakt punt tegen King Software / VCN

13 december 2010 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Heren 1 van Foranto pakten een punt in de uitwedstrijd tegen King Software / VCN. In Capelle aan den IJssel won King Software / VCN terecht met 3-1 van Foranto. Foranto had nog zo gehoopt dat de nieuwe Foranto-sokken van LF Sport hen vleugels zouden geven, echter behalve warme voeten en lovende reacties van het publiek, brachten de sokken nog geen geluk.
 
Gedurende de eerste set was Foranto geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen. King Software / VCN liet van meet af aan merken dat ze over Foranto heen wilden walsen. Foranto liet dat absoluut niet toe. In de verdediging pakte Huib-Jan de Visser belangrijke ballen en spelverdeler Aart de Koning bediende de aanvallers met veel afwisseling. Zodra Foranto druk kon uitoefenen, week de overmacht van King Software / VCN bij toverslag. Michael Wansink was een bepalende speler gedurende de gehele wedstrijd en in de eerste fase liet hij zich van zijn beste kant zien en scoorde er lustig op los. De eerste set werd, tegen alle verwachtingen in, verdiend gewonnen door Foranto met 25-21.
 
In de tweede set kon Foranto het goed niveau wat men toonde niet voortzetten. In een veel te warm opgestookte hal vloeide de energie uit de benen van de volleyballers. Het leek wel pap wat er in de benen zat en King Software / VCN stond er nog fris bij. Aart de Koning gaf twee maal een driemeterbal en Huib Jan de Visser en Arjen Kieboom scoorden deze buitenkanjes professioneel. Je zou verwachten dat hierdoor het team uit Werkendam vleugels zou krijgen, echter de spelers stonden als aan de grond genageld. Coach Jacco Bouman probeerde nog met enkele slimme wissels verandering te brengen, maar zijn interventies mochten niet baten. Foranto veloor de tweede set met 25-17.
 
In de derde set werd er alles of niks gespeeld. Die-hard Huib Jan de Visser gaf letterlijk alles en viel met krampverschijnselen uit. De hitte in de hal, een maximale inspanning en zijn voorbeeldrol binnen het team werden deze krachtpatser fataal en moest gewisseld worden. De set werd en passant verloren door een veel sterker King Software / VCN met 25-18.

In de laatste set van de wedstrijd pakte Foranto, met een sterk spelende Robert Blaauw ,brutaal de leiding en stond met 7-4 voor. King Software / VCN zette aan om de winst te forceren en Foranto brak. Als een phoenix herrees nog Huib Jan de Visser uit zijn as, wat een mentaliteit van deze topsporter! Ondanks zijn heroïsche terugkomst kon hij niet voorkomen dat andere teamspelers volledig door de hoeven gingen. geen bal werd meer goed gepassed en Aart de Koning moest de gehele sporthal rondrennen om nog überhaupt een setup te kunnen geven. Alle wissels had Bouman al gebruikt, echter er zouden zeker nog extra 3 wisselspelers nodig zijn om de gewenste tegenstand te kunnen bieden. Foranto verloor de laatste set met 25-15.
 
Foranto had terecht verloren, maar had toch een puntje gepakt tegen het ontketende King Software / VCN en daar mag Foranto trots op en blij mee zijn. In 2010 zijn er geen wedstrijden meer, in het nieuwe jaar, op 14 januari  kan Foranto gelijk zijn borst natmaken, want dan spelen de mannen in Sporthal De Crosser in Werkendam tegen koploper Spivo. Hopelijk dragen de nieuwe Foranto sokken dan bij tot succes op grote hoogte.  

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.