zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

NOAD’32 verliest van Almkerk

13 december 2010 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG -  Wederom is het NOAD’32 niet gelukt drie punten te pakken. Dit keer was het Almkerk dat op eigen veld de volle winst pakte en NOAD’32 met een verlies naar huis stuurde. Een gelijkspel had in deze wedstrijd een meer terecht eindresultaat geweest, maar zoals eigenlijk heel het seizoen al het geval is kwam NOAD’32 ook vandaag niet tot scoren.

Dat Almkerk deze dag perse wilde spelen was wel duidelijk, want er stond deze middag een verloting op het programma en dit zou een ideale mogelijkheid zijn om mensen naar de plaatselijke sportkantine te krijgen. Het was daarom ook al vrij snel duidelijk dat de wedstrijd zou doorgaan, op een veld dat overigens niet best was. Verder gingen er in de regio niet veel wedstrijden door en dat resulteerde in goede opkomst aan toeschouwers die zich door de modder een weg hadden gebaand naar zijlijn.

De omstandigheden op het veld leken over te slaan op de spelers, want het was deze middag alles behalve een hoogstaand potje voetbal. Bij NOAD’32 moest Huub Blom zich al na drie minuten laten wisselen met een zware blessure en het was de jeugdige Alex Chis die hem verving. Verder leverde de eerste helft weinig spraakmakende momenten op, al waren de beste kansen voor Almkerk, maar doelman Arjan Poelstra  hield met enkele goede reddingen zijn doel schoon.

De tweede helft was wat leuker om naar te kijken en daarin golfde het spelbeeld op en neer. De grootste kans van de wedstrijd was vlak na rust voor NOAD’32, John van Bergeijk zette Berry van Loon vrij voor de doelman, maar deze laatste had te veel tijd nodig en zijn inzet werd door de Almkerk doelman gered. Verder waren er voor beide teams nog wat kleine mogelijkheden om tot scoren te komen, maar hierbij werd scherpte in de afwerking gemist.

Toch was het Almkerk dat op voorsprong kwam. De veelal op appél fluitende scheidsrechter gaf de thuisploeg zomaar een vrije schop vlak buiten het strafschopgebied en de inzet van Erwin Verbruggen belandde via de muur in het doel. NOAD’32 ging op zoek naar de aansluitingstreffer en die leek er in de laatste minuut nog te komen. Invaller Mike de Vaan slalomde door de Almkerk verdediging en werd op de achterlijn neergelegd. Het oordeel van de scheidsrechter was een strafschop en goaltjesdief John van Bergeijk mocht aanleggen.  Echter zijn inzet werd knap gered door doelman Stefan Wildhagen, die hiermee de held werd voor de thuisploeg. Vlak hierna klonk het eindsignaal en stond NOAD’32 weer met lege handen. (NOAD'32)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.