vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Zwaar bevochten overwinning LF-Sport Foranto

8 december 2010 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen vrijdag won het volleybalteam heren 1 van Foranto weer een competitie wedstrijd in de promotieklasse. In sporthal de Crosser werd gespeeld tegen WHV uit Asperen. Afgelopen twee wedstrijden verloor Foranto twee competitie wedstrijden op een rij. Foranto dat op dit moment nog steeds tweede staat in de competitie moest deze negatieve spiraal doorbreken. Foranto kon niet geheel compleet aan de wedstrijd beginnen. Jacco Bouman was geblesseerd en kon om deze reden niet meespelen. 
 
De wedstrijd werd begonnen met Michael Wansink en Marcel Kamminga als buitenaanvallers, oudgediende Aart de Koning als spelverdeler, Bjorn Wansink als diagonaal, het kanon Huib de Visser samen met Arjen Kieboom op het midden.

Foranto begon de wedstrijd uiterst zwak en moest gelijk tegen een achterstand aankijken. Het leek of de Werkendammers sliepen in het veld, zeker in vergelijking met de energie van WHV. Foranto werd de eerste paar punten overklast en kon zich maar matig herstellen. Het jonge WHV wist het de blokkering van Foranto erg moeilijk te maken. De buitenaanvallers wisten veel via het blok van Foranto te scoren. Foranto zelf kwam maar moeilijk aan scoren toe. Het was nog even afstemmen tussen spelverdeler Aart de Koning en de aanvallers. De eerste set werd terecht verloren.
Het leek erop dat het een “walk over” zou worden voor WHV. Maar Foranto heeft in de loop der jaren ervaring opgebouwd en laat zich niet snel van de wijs brengen. Rens Kroeze werd door coach Rik Kamminga in het veld gebracht. Deze jonge vedette wist zijn rol waar te maken en bracht meer in druk in de aanval. Zo begon Foranto meer greep op de wedstrijd te krijgen. Er werd een stapje terug gedaan in tempo en er werd weer degelijk gespeeld. WHV bleef de gehele set goed meedoen, maar moest toestaan dat Foranto de setwinst naar zich toetrok.

De derde set kwam Robert Blaauw in het veld. De derde set vertoonde een grillig vertoon met hoogte en diepte punten. Foranto had soms moeite met de passes, maar wist in de verdediging spectaculaire ballen van de grond te halen. WHV leek soms met meer passie te volleyballen en kon de set nipt winnen.

De vierde set begon de motor bij Foranto te lopen. Huib de Visser was blokkerend erg sterk en verstoorde met zijn blok de aanval van WHV. Jammer genoeg kreeg Rens Kroeze bij het blokkeren een vreemde bal op zijn vingers en moest het veld verlaten. Foranto vocht als een leeuw en wist hiermee de vierde set te winnen.

De vijfde set werd een thriller. Langzaam werd de spanning opgebouwd tot vijftien tegen vijftien. Aan beide kanten gingen de spelers tot het uiterste. WHV wist een aantal harde aanvalsballen van Foranto goed te verdedigen. Aanvallend was Foranto juist weer sterk.  Beide partijen kregen meerdere kansen om de wedstrijd te winnen. Uiteindelijk wist Foranto de wedstrijd te beslissen met 21 punten tegen 19 van WHV. Een zwaar bevochten overwinning met een enthousiast publiek. Met deze overwinning heeft Foranto de koppositie in de Promotieklasse A ingenomen!

Komende vrijdag 10 december spelen de heren van LF-Sport Foranto de laatste wedstrijd van het jaar in Capelle aan den IJssel tegen King Software/VCN. Weten de mannen de koppositie tijdens het Kerstreces te behouden?

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.