woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

PvdA-oproep: 'Geen sloop Sleeuwijkse dijk' succesvol

7 december 2010 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Tijdens de laatst gehouden raadsvergadering nam de PvdA het op voor de dijkbewoners aan de Sleeuwijksedijk. Of het hierdoor komt of niet, feit is dat de verzwaring nu buitendijks wordt uitgevoerd. 

Het Waterschap heeft besloten dat een deel van de Sleeuwijksedijk in Werkendam veiliger moet worden gemaakt en moet worden opgehoogd. Daartoe waren twee varianten uitgewerkt, namelijk verbreding van de dijk aan de rivierzijde (buitenzijde) of aan de binnenzijde. Bij toepassen van de laatste variant zouden tientallen woningen moeten worden gesloopt.

De actiegroep “Sloop nee” had vlak voor de laatst gehouden gemeenteraadsvergadering een brandbrief geschreven aan de politieke partijen om dit te voorkomen. De PvdA trok direct aan de bel en vroeg het college te luisteren naar (een meerderheid van) de bewoners. Er bestond bij hen grote onzekerheid onder andere over de duur van de verhuizing en de hoogte van de vergoeding voor nieuwbouw.

Evert Begemann, fractievoorzitter PvdA Werkendam: 'De PvdA heeft in de Raad het standpunt verwoord dat de bewoners niet met dezelfde problemen te maken moeten krijgen als de bewoners van de Noordwaard en dat de PvdA dus een voorkeur had voor de buitendijkse variant.'

Afgelopen week werd bekend dat Werkendam het Waterschap heeft geadviseerd te kiezen voor die buitendijkse variant. Dat betekent dat de huizen van de bewoners niet hoeven te worden gesloopt. 

Begeman: 'Het doet ons goed dat het College dit ter harte heeft genomen. En dus feliciteert de PvdA de actiegroep "Sloop nee" met het positieve resultaat van hun actie.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.