donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Aalburgloket vandaag gesloten

7 december 2010 (door AalburgNet)

AALBURG - In verband met het overlijden van mevrouw Ria Dekker is Aalburg Loket vandaag gesloten.

De gemeente plaatste een In memoriam:

"In januari gewoon weer vier ochtenden aan het werk, daar had ze het op staan. Helaas mocht het niet meer zo zijn. Na een ziekte die zich in maart openbaarde, is dinsdagmorgen 7 december onze collega Ria den Dekker in het ziekenhuis overleden.

Ongeveer zes jaar geleden is Ria bij ons komen werken. Beginnen bij Sociale zaken was wel heel wat anders dan in de zestiger jaren bij bevolking van de voormalige gemeente Wijk en Aalburg, waar Ria toen werkte. Na een paar weken bleek al, dat ze een hele prettige collega was die van aanpakken wist. Ze was weer terug op haar oude stekje: Burgerzaken.

Naast het uitvoeren van haar werkzaamheden, had Ria ook een andere functie. Met haar volksverhalen uit haar naaste omgeving wist ze ons goed te vermaken. Zo mochten we ook meegenieten van het 900-jarig bestaan van Veen waar ze vol enthousiasme aan meedeed met haar kinderen en kleinkinderen.

Ria had veel talenten. Ze was van vele markten thuis, om maar eens wat te noemen: het bijhouden van de uitkeringsadministratie Sociale zaken, het uitvoeren van de leerplichtadministratie en werkzaamheden aan de front-office.
Ria was graag tussen de mensen, dus het werken aan de balie deed ze graag. Later beginnen op dinsdag, terwijl het een hele lange dag was met de avondopenstelling, was onbespreekbaar. Hooguit een uurtje naar de markt, dat ging nog net. De wens om op haar werk te zijn was altijd heel groot. Ook tijdens de verkiezingen was Ria van de partij. De stembureaus in Veen hadden haar voorkeur.

Haar doorzettingsvermogen tijdens het werk en ook haar kracht om door te zetten tijdens haar ziekte heeft onze bewondering. In juni heeft de afdeling nog een hele fijne avond met Ria beleefd, tijdens het afscheid van een collega. Hierbij was Ria de persoon, zoals we haar kenden: vrolijk, goedlachs, optimistisch en zichtbaar genietend van het samenzijn. Een appeltaart bakken stelde ze toen in het vooruitzicht, als ze klaar zou zijn met haar chemokuren. Helaas is dat niet meer gelukt.

Wij denken aan Ria als iemand met een warme persoonlijkheid, die heel veel goede en mooie herinneringen bij ons achterlaat.

Wij wensen de kinderen, kleinkinderen en verdere familie veel kracht en sterkte toe om dit voor hen zo zware verlies te dragen."

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.