dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

MTB Wedstrijd in Almbos Giessen

1 december 2010 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Mountainbikers en veldrijders krijgen zaterdag 11 december vrij baan in het Almbos. AC-Events en RWC Jan van Arckel organiseren een te gekke MTB wedstrijd in het Almbos.

Het parcours loopt over single trials, heuveltjes, bruggen en grasvelden. Het vereist een goede conditie en stuurmanskunst om hier op het ereschavot te komen. Van jong tot oud is welkom. Sportiviteit staat voorop maar wel doorrijden! Je moet niet bang zijn om vuil te worden, ros en ruiter zullen danig onder de Giessense klei zitten.

 
‘We organiseren al 8 jaar een off road wintercompetitie bij de fietsvereniging Jan van Arckel’ vertelt medeorganisator Jan Groeneveld. ‘Deze wedstrijden vonden voorheen plaats op het clubparcours in Arkel. De laatste jaren zijn we steeds vaker uitgenodigd door comités uit de regio. Zij zorgen voor een parcours en vrijwilligers, wij voor de organisatie er om heen. Het leek Dino Tolhoek en mij een prima plan om de Alblasserwaarders uit te nodigen in Giessen. De brug over en fietsen in Brabant! We hebben een comité gevormd met MTB-ers van het eerste uur. Zij zetten hun schouders eronder en gaan er een topdag van maken’. ‘Al twee jaar is de stichting AC-Events trouw supporter van de wielerrondes in de regio. De stichting wil zich ook graag inzetten voor de MTB’ers en hebben daarom een voorstel ingediend bij fietsvereniging Jan van Arckel om een pittige MTB wedstrijd te organiseren in het Almbos. Gelukkig gaf de gemeente Woudrichem ook direct groen licht voor dit recreatieve evenement’ vertelt medeorganisator Dino Tolhoek.
Rabobank Altena is nauw betrokken bij de activiteiten van AC-Events en sponsort al jaren de wielercomités in de regio. Zij zorgen voor een leuke attentie voor de kinderen en staan het comité met woord en daad bij.
 
Er wordt een gevarieerd parcours uitgezet waarbij de uitdaging is om de renners zowel conditioneel als stuurtechnisch aan te spreken. De weergoden kunnen voor verrassingen zorgen, het is tenslotte december. Wordt het een hard gevroren speedparcours of een zompig natte bende waar de krachtpatsers hun voordeel pakken?
 
Zie verder De Agenda.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.