vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Acht projecten delen Coöperatief Dividend Rabobank

1 december 2010 (door AalburgNet)

AALBURG -  Donderdag 25 november hield Rabobank Altena haar jaarlijkse afdelingsvergadering in d’Alburcht in Wijk en Aalburg. De sporthal was ingrijpend verbouwd tot een theater, dat plaats bood aan 600 leden van de bank. Hoogtepunt van de avond was de presentatie van Cees Veerman, oud-minister van Landbouw. Tevens werden de uitslagen bekend gemaakt van de verkiezing voor het fonds Coöperatief Dividend en voor de ledenraad. De Bac Ha Music Group uit Vietnam verzorgde de muzikale afsluiting.

Winst verdelen

Rabobank Altena keert een deel van haar winst uit aan de samenleving onder het motto Toekomst door Samenspel. Eén van de fondsen die zij hiervoor beschikbaar heeft is het fonds Coöperatief Dividend. Uit dit fonds worden projecten gesteund die verbeteringen in de maatschappij te weeg brengen. Iedereen met een goed idee op dit vlak kan een verzoek indienen bij de bank. De leden bepalen welke projecten een financiële bijdrage krijgen door te stemmen. Dit jaar brak deze verkiezing alle records. Maar liefst 23 projecten hadden een verzoek ingediend en deze projecten kregen in totaal bijna 2.300 stemmen.
Directievoorzitter Piet Pruijssers kon tijdens de Afdelingsvergadering acht projecten feliciteren met hun verkiezing. De overige vijftien projecten kregen een steuntje in de rug met een cheque van € 250,-. In totaal keerde Rabobank Altena € 86.650,- uit.

De winnende projecten zijn in de categorie Cultuur & Natuur: Stichting Bibliotheken Altena en de Molenstichting Land van Heusden en Altena. In de categorie Dorp & Wijk won Trema Welzijn en de Sportvereniging WIK.
In de categorie Jongeren & Educatie werden VVN Altena en Stichting Het Erfdeel door de leden gekozen. En in de categorie Zorg & Senioren waren Stichting Seniorweb en VOV Aalburg-Heusden de gelukkigen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.