vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Peilbesluit vastgesteld

1 december 2010 (door WoudrichemNet)

Peilbesluit Alm en Biesbosch vastgesteld

Het Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland heeft ingestemd met de herziening van het peilbesluit voor het gebied van Alm en Biesbosch. In het besluit staat beschreven welke waterpeilen het waterschap nastreeft en binnen welke bandbreedte de waterpeilen mogen fluctueren.
 
Het bestaande peilbesluit komt uit 2000. Omdat het waterschap de wettelijke verplichting heeft om minstens een keer in de tien jaar de peilen te herzien, is er voor Alm en Biesbosch een nieuw peilbesluit opgesteld. Tijdens de voorbereiding is er intensief overleg geweest met betrokkenen. Zo kon het waterschap de waterpeilen zoveel mogelijk afstemmen op aanwezige functies als natuur, landbouw, bebouwing, et cetera. In de meeste gevallen was dit al het geval. In slechts 14 van 152 peilgebieden wijzigt het huidige peil.
 
Instellen van peilen
De meeste peilen zullen bij de eerstvolgende gebruikelijke overgang van winter- naar zomerpeil worden ingesteld. Daarna gelden de nieuw vastgestelde peilen. Het waterschap heeft vervolgens de taak om de peilen zo goed mogelijk te hanteren. Het nieuwe peilbesluit treedt officieel op 6 januari in werking. Het waterschap kondigt dit op 5 januari aan via het digitale Waterschapsblad (www.waterschaprivierenland.nl/actueel/bekendmakingen). Van 6 januari tot 17 februari 2011 ligt het peilbesluit met bijbehorende documenten ter inzage. Tijdens deze periode is het mogelijk om beroep aan te tekenen.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.