zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Leevboerderij Het Erfdeel draait zonder subsidie

27 november 2010 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De fractie van de ChristenUnie Werkendam bezocht de Leevboerderij aan de Werken-sedijk die het zonder één cent subsidie moet stellen.

Deze zogeheten Leevboerderij is een initiatief vanuit de kerken in Werkendam, en wil een opvanghuis bieden aan jongeren tussen 18-26 jaar met problemen. Het gaat met name om jongeren die bijvoorbeeld klem gelopen zijn door zaken als een moeilijke thuissituatie, problemen met studie, werk en zelfstandig worden

De CU geeft aan enthousiast te zijn over dit initia-tief. Fractievoorzitter Hennie Schermers: "Omdat er zeker ook in een kerkelijk plattelands dorp als Werken-dam behoefte is aan een beschermde leefomgeving waar jonge mensen mogen opgroeien tot volwassen-heid en hulp mogen ontvangen om hun leven weer op de rails te zetten. Schitterend om te zien dat vanuit zoveel verschillende kerken, maar ook zeker uit de omgeving van de Leevboerderij mensen hun schouders onder dit initiatief willen zetten. De één met het werken in de tuin, de ander met hulpverleningsondersteuning vanuit eigen proffesie en weer een ander met het bieden van een luisterend oor.”

De Leevboederij moet het evenwel doen zonder één cent subsidie. De gemeente Werkendam heeft daarentegen meegedacht en mogelijkheden geboden dit initiatief van de grond te tillen. Zo is bijvoorbeeld vanuit Loket Altena gekeken naar mogelijkheden om toekomstige bewoners van ‘Het Erfdeel’ een helpende hand te bieden bij het vinden van een passende baan.

De ChristenUnie heeft enorme bewondering en waardering voor het resultaat wat door de vele vrijwilligers van de Leevboerderij is gerealiseerd en wil de lijnen met de gemeentepolitiek kort houden.

Bij de foto: Hennie Schermers (rechts) en burgerlid Henrico Bassie (tweede links) in gesprek met Kees Paans (links) secretaris Erfdeelbestuur en Anja Vlot, de vrouw van beheerder Eduard Vlot (niet op de foto). (Foto CU Werkendam)

www.leevboerderijheterfdeel.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.