dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Streetwise met het Kompas

28 oktober 2010 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De ANWB hield donderdag 28 oktober een Streetwisedag op basisschool ’t Kompas. De school mocht vorig jaar al het  Brabants verkeers veiligheids label (BVL) in ontvangst nemen als blijk van bewijs dat de school de verkeersveiligheid serieus neemt. Ook dit jaar besteedt de school hier veel aandacht aan.

Tijdens de Streetwisedag krijgt iedere groep een bijzondere verkeersles krijgt aangeboden. Een les met elektrische auto’s, leuke spelletjes en spannende oefeningen. Voor de groepen 1 en 2 vindt dit plaats in hun speellokaal. De groepen 3 en 4 gaan naar de sporthal. De groepen 5 en 6 gaan op de fiets naar het parkeerterrein naast Werkina. De groepen 7 en 8 gaan een trapvaardigparcours afleggen op het schoolplein.
Op het parkeerterrein aan de Werkina kregen de schoolkinderen onder meer les over de reactiesnelheid. Eerst moesten ze zelf van start naar finish rennen. Stond de vla gomhoog, dan moetsen zij stoppen. Niemand stond voor de finish stil, iedereen schoot nog een paar meter door. Zo ook de auto die gedwongen moest stoppen, de chauffeuse reed iedereen ‘omver’ door de lange remweg. (Nieuwsblad)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.