donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

CU wil naadje van de OV-kous weten

27 oktober 2010 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De ChristenUnie Werkendam stelt zogenaamde 'Artikel 35-vragen' over het openbaar vervoer (OV) in de regio. De partij vindt OV essentieel voor kleine kernen. CU-fractievoorzitter Hennie Schermers: "De buurtbussen zijn een voorziening waar we trots op moeten zijn, daarom behoren wij hier als gemeente zorgvuldig mee om te gaan".

De fractie stelt begrepen te hebben dat de verhouding tussen de buurtbusverenigingen en vervoerder Veolia fors is verslechterd. Het college van BenW antwoordde eerder op schriftelijke vragen jaarlijks in gesprek te gaan met de buurtbusverenigingen. De CU vraagt zich nu af of dit gesprek dit jaar al heeft plaatsgevonden.

Daarmee is het voor de CU-fractie nog niet gedaan en zij kaart meerdere zaken aan, zoals het tekort aan zitplaatsen in de buurtbus, waarbij passagiers moeten staan. Schermers: “Met de wintermaanden in het vooruitzicht wil de CU graag weten of de inzet van extra (taxi)busjes, in bijvoorbeeld de spits, adequaat wordt toegepast. We accepteren niet dat reizigers stranden door een tekort aan capaciteit. ”

Verder vraagt de fractie zich af waar de digitale informatieborden bij de Tol en de Hank blijven. De belofte uit 2009 door CDA-wethouder De Jong is nog niet ingelost. Schermers hierover: “Met de forse uitbreiding van de Werkensepolder vragen we ons ook af of het niet eens tijd wordt dat er serieus gekeken gaat worden naar de realisatie van een nieuwe route door deze wijk.” Wordt vervolgd dus.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.