woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Verkeersongeval leidt tot veel oponthoud

26 oktober 2010 (door WerkendamNet)

HANK -  Bij het verkeersongeval op de A-27 maandagmiddag 25 oktober raakte een 19-jarige automobiliste licht gewond.  Bij het ongeluk waren twee personenauto's en een vrachtauto betrokken. 
 
Het ongeval gebeurde rond 14.15 uur bij de Keizersveerbrug bij Hank, op de rijbaan in noordelijke rijrichting (Breda richting Gorinchem). De 19-jarige Bredase vrouw zat bekneld in haar auto, terwijl er brandstof uit de auto stroomde. Dit was voor de politie reden om de autosnelweg af te sluiten. De brandweer kwam ter plaatse om de vrouw uit het voertuig te bevrijden. Ze is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis in Gorinchem gebracht, alwaar ze na medisch onderzoek weer naar huis mocht. De hulpdiensten hadden, vanwege de grote verkeersdrukte moeite om de locatie te bereiken. Ze maakten uiteindelijk gebruik van tracé voor landbouwverkeer dat op de Keizersveerbrug tussen de rijbanen door loopt.

Uit de diverse verklaringen maakt de politie op dat het verkeer net weer was gaan rijden na een eerdere file. Toen het verkeer plots weer terugging in snelheid, botste de 19-jarige vrouw met haar Nissan Micra achterop een grijze Ford Mondeo. De Nissan Micra belandde al tollend op de linker rijstrook waar ze frontaal geraakt door een aankomende vrachtauto. De vrachtauto kwam deels op de vluchtstrook tot stilstand.

Vanwege de hulpverlening en bergingswerkzaamheden bleef de rijbaan richting Gorinchem tot 15.50 uur afgesloten. Dit leidde zowel op de A-27 en de A-59 tot filevorming, terwijl er aan de andere kant ook nog eens een zogenaamde kijkersfile ontstond.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.