vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Waterschap Rivierenland benoemt jeugdwaterschapper

25 oktober 2010 (door AalburgNet)

Het jeugdwaterschapsbestuur is een initiatief van de gezamenlijke waterschappen om jongeren in Nederland te betrekken bij waterbeheer in eigen land. Want hoewel Nederland wereldwijd bekend staat als waterkennisland, is de kennis over dit onderwerp onder middelbaar scholieren zeer beperkt.

De waterschappen vinden dat jammer. Niet alleen hebben de beslissingen die zij nemen op het gebied van waterbeheer directe gevolgen voor de jongeren van nu, ook liggen er in de nabije toekomst grote uitdagingen klaar voor een nieuwe generatie waterdeskundigen. In Nederland en in de rest van de wereld.
 
De jongeren -in de leeftijd van twaalf tot en met zeventien jaar- krijgen een programma aangeboden waarin zij kennismaken met de taken van de waterschappen. Hun eerste opdracht is het schrijven van een manifest waarin zij aangeven hoe de waterschappen jongeren het beste kunnen bereiken met hun boodschap. Het jeugdwaterschapsbestuur overhandigt dit manifest op 1 november officieel aan de Unie van Waterschappen, tijdens de jaarlijkse waterschapsdag.
 
Jesse Ruigrok zit in de brugklas VO van scholengemeenschap Het Lingecollege in Tiel. Naast hun gezamenlijke, nationale activiteiten, zal de jonge waterschapsbestuurder het komende jaar ook individueel taken uitvoeren voor Waterschap Rivierenland.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.