woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Bewonersavond Aalburg Gemeentelijk Verkeers- en vervoersplan

12 oktober 2010 (door AalburgNet)

AALBURG - In de zomer van 2010 hebben de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem samen met Verkeersadviesbureau VIA gewerkt aan het opstellen van een nieuw Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan (GVVP).

Bij het opstellen van het plan is gekeken naar verschillende aspecten van verkeer en vervoer zoals:

  • categorisering van de wegen: is het type weg in overeenstemming met het gebruik dat ervan gemaakt wordt?
  • leefbaarheid: waar leidt het verkeer tot overlast?
  • verkeersveiligheid: waar gebeuren ongevallen, waar wordt de situatie als erg onveilig ervaren en is dit zo ernstig dat maatregelen noodzakelijk zijn?
  • bereikbaarheid: kunnen alle bestemmingen binnen een acceptabele reistijd bereikt worden, zowel per auto, fiets, te voet als per openbaar vervoer?

De gemeente heeft naar de mening gevraagd tijdens eerdere bewonersbijeenkomsten en met een enquête. Nu wordt het resultaat gepresenteerd.
Dit gebeurt op 28 oktober 2010 tussen 19.30 en 21.00 uur in het gemeentehuis van Aalburg. In Woudrichem is dat op 18 oktober. 

Presentatie GVVP
Tijdens de bijeenkomst licht Verkeersadviesbureau VIA het eindconcept van het GVVP toe. Na de presentatie zijn er vragen te stellen, opmerkingen maken en van gedachten wisselen over het conceptplan. De uitkomsten van de discussie kunnen verwerkt worden in de definitieve versie van het GVVP, dat uiteindelijk wordt vastgesteld door de gemeenteraden.
 

Tot slot
Als mensen verhinderd zijn maar wel opmerkingen, vragen of suggesties hebben, dan kunnen zij contact opnemen met mevrouw J. Schoonen via jschoonen@woudrichem.nl of met mevrouw S. van Trigt via s.vantrigt@aalburg.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.