vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Mutsjes breien voor kerstdiner eenzame ouderen

4 oktober 2010 (door AalburgNet)

AALBURG - ALTENA:  Ook dit jaar organiseert het Nationaal Fonds Ouderenhulp (NFO) weer kerstdiners voor eenzame ouderen. Het bedrijf Innocent smoothies heeft aangeboden het NFO een handje te helpen geld bij elkaar te krijgen door het project 'SuperOma'. In december worden alle smoothie-flesjes bij de Coffee Company en de Bijenkorf voorzien van gebreide mutsjes. Elke verkochte gemutste smoothie is goed voor € 0,50.

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp en Innocent roepen daarom alle oma’s èn niet-oma’s - dus ook die in Heusden en Altena op - mee te helpen breien om zoveel mogelijk smoothies te kunnen voorzien van mutsjes.

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp, Afdeling Sleeuwijk, breide al vele duizenden euro's bij elkaar, aldus het Nieuwsblad, en wil dat blijven doen. Allemaal gebreide mutsjes inleveren dus bij Ria van Bennekom: (0183) - 301418 

Engeland
De brei-actie is overgewaaid uit Engeland, de thuisbasis van innocent. In 2005 breiden Engelse breisters ruim 80.000 mutsjes bij elkaar, dit jaar lijken het er 120.000 te worden. De mutsjes moeten de warmte uitstralen die bij Kerstmis hoort. Voor een doorgewinterde breier zal een standaard muts van 28 steken en 15 naalden een kwestie van een paar minuten zijn. Innocent is niet alleen op zoek naar zoveel mogelijk mutsjes, creativiteit wordt ook beloond. Elke week looft Innocent een prijs uit voor de ‘Muts van de week’.

Het patroon kan worden gedownload op www.innocentdrinks.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.