zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

BBZ-zwemmers tweede plaats

23 september 2010 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De jongste zwemmers van de Biesboschzwemmers hebben zaterdag tijdens een Jeugd4Kamp met ZVDO’74, Bijtelskil en Den Doorn vier gouden, drie zilveren en twee bronzen medailles in de wacht weten te slepen. Dat resultaat bleek genoeg voor een tweede plaats in totaal, achter ZVDO’74. Bijtelskil werd derde, gevolgd door Den Doorn.
Simon Schmidt was de meest succesvolle deelnemer namens de Werkendammers met tweemal goud. Voor Anne Ippel en Chantal Paans was er ook een gouden medaille. Voor Chantal was er ook nog een bronzen medaille. Julia Verhoeven had twee zilveren medailles. Op de 25 m rugslag moest ze haar medaille delen met Ilse van de Pol. De laatste medaille was voor Tom Kruis. Hij won brons.

De vijftien zwemmers waren goed voor 30 starts en op 22 van die starts werd een persoonlijk record gezwommen. Vier zwemmers zwommen zelfs een afstand voor de eerste keer. Na het tellen van alle punten bleek dat ZVDO met 46 punten de eerste wedstrijd gewonnen heeft. De Werkendammers scoorden 39 punten en bleven daarmee Bijtelskil twee punten voor. Den Doorn haalde deze wedstrijd 32 punten en moest genoegen nemen met een vierde plaats.

Op zaterdag 23 oktober is de tweede wedstrijd van de Jeugd4kamp. Dan zullen de zwemmers weer hun uiterste best om hun tijden aan te scherpen en medailles te halen en daarmee misschien de wedstrijd te winnen.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.