vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Peuterspeelzaal Veen: spelen met centjes

21 september 2010 (door AalburgNet)

AALBURG - Voor de vakantie werd nog druk gespeculeerd over aanbestedingsvoordeel bij de bouw van de peuterspeelzaal 't Peuterhofje in Veen. Tijdens de opinierende raad van 14 september werd meegedeeld dat de gemeente ni ruim 5.000 eur per jaar gaat bijdragen aan de exploitatie. Omdat deze draai de ChristenUnie bevreemde, zette CU-fractielid Jenny Kleinloog daar een aantal vraagtekens bij:

  • Is er al duidelijkheid over aanbestedingsbedrag?
  • De peuterspeelzaal zou eventueel een nieuwe groep starten met extra inkomsten en subsidie. Is dit meegenomen?
  • De peuterspeelzaal had eigen middelen of zou in natura bijdrage aan de bouw van de speelzaal.
  • Wordt op deze manier geen precedent geschapen naar andere peuterspeelzalen?

Hoewel wethouder Spuybroek niet alle vragen beantwoordde, was duidelijk dat het college deze meerkosten wil accepteren en ook niet uitsluit dat dit straks ook gaat spelen in Eethen of in een andere plaats. De SGP wilde van de school een eigen bijdrage. (CU)

Op 27 augustus noteerde Aaklburg.net:  Als de gemeente Aalburg niet bijspringt, komt de peuterspeelzaal in Veen jaarlijks ruim 5.500 euro te kort om de exploitatie rond te krijgen. De nog te bouwen speelzaal zou jaarlijks exploitatielasten van zo'n 9.500 euro hebben. 't Peuterhofje heeft aangegeven per jaar slechts 4.000 euro huisvestinglasten te kunnen betalen. Het college wil het tekort daarom financieren.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.