vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Bieb heeft gevulde boekenkast

21 september 2010 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In bibliotheek Werkendam en bibliotheek Aalburg staat een boekenkast die gevuld is met boeken van een bekende persoon uit de gemeente. Deze boeken zijn niet van de bibliotheek of te koop, maar zijn het bezit van die persoon en even uitgeleend aan de bibliotheek.

De boekenkast in de bibliotheek Werkendam is deze keer gevuld door Carla Breuer. Carla Breuer heeft het lezen van huis uit meegekregen en bracht veel tijd door tussen de boeken: thuis en in de bibliotheek. Nog steeds zijn boeken een belangrijk gespreksonderwerp met vooral haar vader, die thuis - gezien de enorme collectie – zelf wel een bibliotheek zou kunnen inrichten. Ze lenen veel aan elkaar uit.

Momenteel staat voor haar op nummer één “Duizend schitterende zonnen” van Khaled Hosseini. Daarmee werd “Moeder van de rekening” van de toppositie verdrongen: een heel indringend relaas over China’s één-kind-beleid (Steven W. Mosher). Carla houdt van verhalen over sterke vrouwen. Ze heeft meegenomen “Soha Arafat - haar leven” (Gérard Sebag), “Angela Merkel” (Jacqueline Boysen) en “Een stukje van mijn ziel” (Winnie Mandela). Erg onder de indruk maar ook een beetje ontredderd bleef ze achter na het lezen van Jan Siebelinks “Knielen op een bed violen”. Ook “In de naam van de roos” (Umberto Eco) had in haar jonge jaren een enorme impact op haar; ze vermoedt dat herlezing weer nieuwe lagen van dit boek zal blootleggen. (Bieb)
 

OPENINGSTIJDEN:

maandag: 14:00 - 17:00 uur
dinsdag: 14:00 - 20:00 uur
woensdag: 14:00 - 17:00 uur
donderdag: 14:00 - 17:00 uur
vrijdag: 14:00 - 20:00 uur
zaterdag: 09:30 - 13:30 uur

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.