woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Gratis EHBO, wie wil dat nou niet?

18 september 2010 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Heeft u wel eens gedacht: “Wat moet ik doen om die bloedneus te stoppen”? Of wanneer iemand fl auwgevallen is: “Wanneer moet ik de dokter bellen”? Zo zijn er talloze kleine ongevallen. Brandwonden, kneuzingen, wespensteken en breuken, allerlei letsels komen voorbij in een EHBO-cursus. Ook leert u in deze cursus levensreddende handelingen, zoals reanimeren.
U leert een AED te bedienen en aan het eind van de cursus kunt u verschillende verbanden aanleggen. Wanneer het examen met goed gevolg afgelegd wordt, krijgt u een offi cieel diploma.
Een waardevol bezit, voor uw gezin, maar ook wanneer u veel met mensen werkt en onder de mensen bent. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Door het verlenen van eerste hulp, kunt u echt iets voor een ander betekenen. Ook jongeren kunnen zich opgeven voor deze cursus. Je kunt al examen doen als je 15 bent. Heb je op de basisschool een jeugd EHBO-A diploma gehaald of ga je stage lopen in de zorg? Dan is dit misschien wel iets voor jou! Heeft u recentelijk uw EHBO-diploma laten verlopen? Ook dan kan men misschien iets voor u betekenen. U kunt dan wellicht een verkorte cursus volgen. Dit najaar wil men weer starten met de EHBO-cursus. Bij voldoende deelname wil men in november beginnen.
De cursus zal op dinsdagavond gegeven worden; meestal om de 14 dagen. Een aantal zorgverzekeraars vergoeden EHBO-cursussen wanneer u aanvullend verzekerd bent. U kunt dan een groot deel of de gehele cursus vergoed krijgen.

Voor inlichtingen, extra informatie en opgeven kunt u terecht bij de EHBO-vereniging in Werkendam, mevr. Visser-de Regt (502336) of per e-mail ehbo-werkendam@live.nl. (Altena Nieuws)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.