zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Phil Ruitenberg goed op dreef

13 september 2010 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Sleeuwijker Phil Ruitenberg, die twee weken geleden op magistrale wijze kampioen werd in de Formuleklasse, maakte in Zwolle zijn debuut in de Expi klasse, dit wordt ook wel de koningsklasse genoemd van het 50 cc racen. Het verschil met de formuleklasse is dat in de expi klasse op echte race slicks mag worden gereden terwijl in de formuleklasse alleen banden zijn toegestaan die zijn goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg, ook zijn er technisch wat meer vrijheden maar uiteraard moet het wel 50 cc blijven.

 

De reden dat Phil en zijn team de laatste twee wedstrijden in de voor hun nieuwe klasse willen uitkomen is omdat Phil volgend seizoen ook in deze klasse wil gaan rijden, hiervoor zal de komende winter een compleet nieuwe machine worden opgebouwd, voor deze en de volgende wedstrijd blijft Phil gebruik maken van zijn huidige machine maar dan wel voorzien van de al genoemde slicks.

Vooral erg hard wennen was het in de trainingen, “het is echt totaal anders op deze banden” aldus Ruitenberg die uiteindelijk op een achtste trainingstijd uitkwam.
In de eerste wedstrijd ging het al beter, Phil kon goed in zijn ritme komen en wist als 7e de finish te passeren. De tweede race liet zien dat Phil een snelle leerling is, het ging vanaf het begin goed, na de eerste ronde lag hij al op een zesde plaats en wist gedurende race nog twee plaatsen op te schuiven en kwam als 4e over de streep. Een goed debuut dus voor de Sleeuwijker” na de training viel het me eerlijk gezegd wel een beetje tegen die achtste plaats maar uiteindelijk ben ik best tevreden, ik heb veel geleerd vandaag”. De volgende en tevens laatste wedstrijd van het seizoen wordt op 25 september verreden in Veldhoven, ook daar zal Phil weer in de expi klasse rijden om zich verder voor te bereiden op volgend seizoen. (Weekkrant)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.