donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Hulptransport vertrokken naar Oekraine

13 september 2010 (door AalburgNet)

GENDEREN - Sinds 1998 zamelt de Gereformeerde Kerk Genderen goederen in voor Vinohradiv. Jaarlijks worden er hulptransporten georganiseerd naar dit gebied. Donderdag 9 september vertrok er weer een vrachtwagen. De chauffeurs dit keer zijn Maar Branderhorst en Hans Thur, gevolgd door Gijsje Uijthoven, Teun Thur, Dick Nederveen en Hennie Bouman in een personenauto die op 13 september vertrok.

Julia Deak, lid van de Gereformeerde kerk, is geboren en opgegroeid in Vinohradiv en vluchtte destijds om haar geloof. Zaterdagmiddag 18 september is er in de kerk een receptie t.g.v. haar bevrijdingsfeest, d.w.z. dat zij 40 jaar geleden onder het communistisch bewind vandaan vluchtte en nu in vrijheid haar geloof kan beleven. Zie ook De Agenda op www.aalburg.net.

De vrachtwagen met het vele ziekenhuismateriaal (rollators, po-stoelen, linnen-goed, uniformen, medisch- en incontinentiemateriaal) is bestemd voor het regionale ziekenhuis. Verder worden de goederen verdeeld onder o.a. de Reformatus Kerk, het grote jongens weeshuis, Caritas, dagopvang voor gehandicapte kinderen, kleuterschool en het lokale kleine weeshuis.

Ook bezoekt het hulpconvooi het lyceum in Petersfalva en het in aanbouw zijnde opvanghuis voor verstandelijk gehandicapte jongeren in Visk, alsmede de gaarkeuken van het bejaardenhuis.

Kleding blijft altijd welkom op de inzameladressen:

  • Thea en Anton van Rijswijk, Gezetstraat 14 Andel
  • Bert en Hennie Bouman, Meerhoek 18, Genderen

Na het inpakken en sorteren worden de goederen tot aan het transport opgeslagen in het magazijn van GAIN in Sleeuwijk. (Foto Hennie Bouman)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.