dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Mijjlpaal voor pontje Steur

30 augustus 2010 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Zondag 29 augustus zette vrijwillig schipper Theo van Meer de 10.000ste passant over op Pontje Steur. Samen met zijn vrouw Gonnie kwam Jan Piels uit Rossum overvaren. Zij kregen een kleine attentie van de schipper. Vorig jaar mocht Pontje Steur de 10.000ste op 21 augustus begroeten.

Pontje Steur is een fiets-/voetveer over het Steurgat in Werkendam dat vaart in de zomerperiode van mei tot en met september. Het pontje vervoert vooral toeristen en recreanten die per fiets of te voet de Biesbosch bezoeken. Het Pontje Steur is in meerdere fiets- en wandelroutes opgenomen, zoals de fietsroute LF12 die van Millingen naar Maassluis voert, het Knooppuntensysteem, de wandelroute Waterliniepad  en de Poëzieroute Land van Altena.

Pontje Steur vaart dit jaar voor het tiende seizoen en in die tijd is het aantal overzettingen gestegen tot ruim 12.000.

Het pontje wordt bemand door een team van zeven vrijwillige schippers die bij toerbeurt telkens voor een dag het pontje overvaren. Deze schippers hebben allemaal een sterke affiniteit met de scheepvaart en een grote belangstelling voor recreatie in en om de Biesbosch.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.