vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Avondvliegen weer van start

30 augustus 2010 (door AalburgNet)

Er wordt in principe op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tot uiterlijk 23.00 uur gevlogen.

De vliegbewegingen vinden vooral plaats in de aangewezen laagvlieggebieden en in de directe omgeving van de vliegbasis. Het avondvliegen staat gepland tot april 2011. Rond de feestdagen wordt zo min mogelijk gevlogen. 

Het avondvliegen is noodzakelijk om de vaardigheid van de helikopterbemanningen op peil te houden. De training spitst zich toe op alle aspecten die de vliegers nodig hebben. Er worden bijvoorbeeld oefeningen gehouden met nachtzichtapparatuur en vliegen op lage hoogte. Daarnaast wordt getraind op de zogenaamde nationale taken zoals bijvoorbeeld evacuaties van personen en bosbrandbestrijding.

Recent heeft zowel de Cougar als de Chinook zijn waarde bewezen bij het blussen van branden in Schoorl (Noord-Holland) en Goirle (nabij Tilburg). De helikopters zijn vorig jaar ook ingezet bij duinbranden in Schoorl.
 
Voor informatie over vliegbewegingen: www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen. Voor nadere vragen en eventuele klachten kan worden gebeld met Sectie Voorlichting & Communicatie van het Defensie Helikopter Commando, 0161-296100.
Klachten kunnen eveneens worden ingediend via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of via het gratis nummer 0800-0226033. (Aalburg)
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.