vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Voor sinterklaas duidelijkheid over pensioenkortingen

27 augustus 2010 (door AalburgNet)

DNB praat de komende weken met de fondsen die mogelijk moeten snijden in de pensioenen. De eerste gesprekken zijn inmiddels al achter de rug, aldus de woordvoerder. De fondsen moeten in een plan aangeven hoe zij de financiën op orde denken te krijgen. DNB beoordeelt de plannen vervolgens, waarna de fondsen de knoop moeten doorhakken en hun achterban kunnen inlichten.

Korten in de pensioenuitkeringen is een optie. Maar pensioenfondsen kunnen ook denken aan een premieverhoging. Ook kan het zijn dat een bedrijf geld in het eigen ondernemingspensioenfonds stort, om zo het scenario van korten van tafel te krijgen.

De zware maatregel van korten heeft in het parlement veel opschudding teweeggebracht. Afgelopen week kwam de Kamer terug van reces om over de kwestie te debatteren. SP-Kamerlid Paul Ulenbelt heeft al gezegd een vervolg op het debat te willen.

Naar verwachting hebben de sociale partners halverwege september met minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) een overleg over de pensioenen. (De Ondernemer)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.