woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Actie Regenton sponsort Oxfam Novib

19 augustus 2010 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Wethouder Wim de Jong heeft aan Oxfam Novib een cheque van € 2.500,-- overhandigd. Dit is de uitkomst van de "Actie Regenton" die de gemeente in het voorjaar van 2010 heeft georganiseerd.

Inwoners werden in de gelegenheid gesteld om tegen een gunstig tarief een regenton aan te schaffen. Hiermee wil de gemeente een bijdrage leveren aan goed rioolgebruik en tevens waterverspilling tegengaan. Tegelijkertijd is deze actie gekoppeld aan een goed doel: per verkochte ton schenkt de gemeente € 5,00 aan het project Dabane Trust van Oxfam Novib. In totaal zijn er 499 regentonnen verkocht.

Winst voor het milieu
Het gebruik van deze 499 regentonnen zorgt voor een drinkwaterbesparing van ruim 1.000 m³ per jaar. Daarnaast kunnen de regentonnen circa 100 m³ regenwater vasthouden, zodat het riool minder belast wordt met regenwater tijdens een zware regenbui. Hierdoor is er minder kans op wateroverlast en hoeft de rioolwaterzuivering minder water te zuiveren.

Waterproject
Dabane Trust is een partnerorganisatie van Oxfam Novib in Zimbabwe. Samen met de lokale bevolking werkt zij aan schoon en veilig drinkwater: men slaat waterputten en bouwt waterinnamepunten, waar water gefilterd wordt. Iedere waterpunt levert voldoende drinkwater voor dertig families en voor zeven families om een moestuintje te beginnen. Voor € 2.500,-- krijgen vijftig families toegang tot schoon en veilig drinkwater.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.