donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Korpsleiding: 'Bureau Nieuwendijk blijft open'

3 augustus 2010 (door AalburgNet)

De politie van Team Altena brengt het volgende persbericht uit: 

CITAAT: 'NIEUWENDIJK - In reactie op diverse krantenartikelen wil de politie van het team Altena nogmaals benadrukken dat de aangiftebalie in het politiebureau in Nieuwendijk in de zomermaanden gesloten is. Het gaat om vrije inloop aan de aangiftebalie en niet om het politiebureau zelf. Dit geldt overigens ook voor de andere bureaus in het politiedistrict Oosterhout, waar team Altena onder valt.  Teamchef Marck de Brouwer van politieteam Altena zegt dat voor mensen die aangifte willen doen altijd een voor hen passende oplossing wordt gezocht.

Vrije inloop is alleen mogelijk in het politiebureau aan het Europark 30 in Oosterhout. Politiechef De Brouwer benadrukt dat het in veel gevallen echter helemaal niet nodig is om naar Oosterhout te gaan. "Natuurlijk begrijpen wij dat de inwoners in ons gebied niet voor relatief kleine vergrijpen naar Oosterhout willen rijden. Maar dat hoeft ook helemaal niet, van veel feiten kan tegenwoordig telefonisch of via internet aangifte gedaan worden. Denk bijvoorbeeld aan vernieling aan een auto, fietsendiefstal of verlies van een identiteitsbewijs. Mensen kunnen dan op een moment dat hun het beste uitkomt, aangifte doen."

Bureau
Het politiebureau in Nieuwendijk verdwijnt niet. Er wordt volop gewerkt door bijvoorbeeld politiemensen van de teamrecherche en is en blijft de uitvalsbasis voor de wijkagenten en overige teamleden. Ook de districtelijke Noodhulp (1-1-2 meldingen) doet zoals gebruikelijk diensten in het teamgebied en maakt daarbij gebruik van het Nieuwendijkse bureau.

Maatwerk
Het enige wat feitelijk verandert, is de mogelijkheid om op ieder gewenst tijdstip het Nieuwendijkse bureau binnen te lopen. Mensen die aangifte willen doen, kunnen eerst via 0900-8844 of de bel van het bureau contact opnemen om een afspraak te maken. Is iemand het slachtoffer geworden van een ernstig feit, gewond, slecht te been etcetera, dan blijft de politie maatwerk verrichten. Teamchef Marck de Brouwer reageert stellig: "Als iemand bijvoorbeeld is overvallen, dan moet zo iemand natuurlijk direct geholpen worden en niet naar Oosterhout verwezen worden. Als ik zou horen dat zoiets gebeurt, dan word ik echt boos.

Wij blijven de mensen in ons gebied zo optimaal mogelijk helpen en zoeken naar een passende oplossing."

Contact
Wilt u contact met de politie, een afspraak maken, de wijkagent spreken, aangifte doen, bel dan naar 0900-8844 of stuur een mail naar het team Altena:team-altena@mw-brabant.politie.nl. Heeft u met spoed de politie nodig, bijvoorbeeld omdat er een verdachte situatie gaande is, bel dan 1-1-2.' EINDE CITAAT

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.