donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Kadernota Veiligheid 2010-2014

29 juli 2010 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op 29 juni 2010 heeft de gemeenteraad besloten om de Kadernota Veiligheid 2010-2014 vast te stellen. In deze Kadernota wordt in hoofdlijnen de aanpak beschreven van de veiligheid in de drie Altena gemeenten (Aalburg, Werkendam en Woudrichem) in de periode 2010 tot en met 2014.

De prioriteiten voor de komende jaren zijn:
• Zorg voor jeugd, waaronder jeugdoverlast en alcohol/ drugs
• Woninginbraken/ voertuigcriminaliteit
• Huiselijk geweld/ kindermishandeling
• Verkeersveiligheid

Ieder jaar worden deze prioriteiten per gemeente uitgewerkt in een Uitvoeringsplan Veiligheid. In dit plan staan de maatregelen die genomen worden en wie deze uitvoert.
Naast de prioriteiten zal ieder jaar bij het opstellen van het Uitvoeringsplan worden gekeken naar overige onderwerpen die verband houden met veiligheid. Soms is namelijk actie nodig op een ander gebied dan een van de prioriteiten.

U hebt zelf ook grote invloed gehad op de ontwikkeling van dit beleid, door het invullen van de enquête leefbaarheid en veiligheid in januari/ februari van dit jaar. In mei van dit jaar zijn de uitkomsten hiervan gepubliceerd. Deze uitkomsten hebben we naast de objectieve cijfers gelegd en daar zijn de prioriteiten uit voortgekomen.
De Altena gemeenten gaan er vanuit dat u zich de komende jaren net zo veilig, zo niet veiliger, zult voelen als u heeft aangegeven in de veiligheidsenquête

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.