vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Arrestaties in Genderen en Tilburg in gijzelingszaak

26 juli 2010 (door AalburgNet)

GENDEREN - Tilburg - De politie heeft vanmiddag acht verdachten, zeven mannen en een vrouw, uit één Afghaanse familie aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de gijzeling van een 56-jarige Afghaanse man op 2 mei jl. Onder leiding van de rechter-commissaris zijn een woning in Tilburg aan de Calandhof en in de Akkerstraaten in Genderen doorzocht. Er werden diverse goederen in beslag genomen. Acht verdachten zijn aangehouden, zeven mannen (van 19 tot en met 76 jaar) en een vrouw (48).

Met de gijzeling wilde de familie kennelijk druk uitoefenen op het slachtoffer in een privékwestie. Daar er bij het misdrijf vuurwapens waren getoond, werd bij de aanhoudingen het Arrestatie Team ingezet

De recherche van het politie district Tilburg heeft de afgelopen drie maanden een uitgebreid onderzoek ingesteld naar aanleiding van het relaas van een 56-jarige man van Afghaanse afkomst. Hij vertelde de agenten dat hij begin mei 2010 vanuit Canada vanwege een huwelijksfeest naar Nederland was afgereisd. Terwijl hij bij het feestadres buiten stond, werd hij door enkele mannen bedreigd, hardhandig vastgepakt  en in een auto gesleurd. Het slachtoffer herkende onder de daders zijn 28-jarige schoonzoon. Zijn dochter was twee jaar geleden met de kinderen naar Canada vertrokken. De aangever werd tijdens de autorit met vuurwapens bedreigd. De daders brachten hun gijzelaar naar een woning.  Daar werd hij zodanig bedreigd en geïntimideerd dat hij toezegde dat een van de kleinkinderen terug naar Nederland zou komen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.