vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Bewijs van Goede Diensten

22 juli 2010 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Wethouder Wim de Jong heeft uit handen van Chris Rutten, voorzitter van de Kamer van Koophandel Zuid-West Nederland, het Bewijs van Goede Diensten voor de gemeente Werkendam in ontvangst genomen.
Werkendam heeft met 16 West-Brabantse gemeenten meegedaan aan een onderzoek naar de verbetering van de dienstverlening aan bedrijven.

Het onderzoek had betrekking op de dienstverlening aan bedrijven rond 10 soorten vergunningen, waaronder bouwen, slopen, milieu, evenementen, markten en horeca.
Daarnaast is onderzoek gedaan naar de uitvoering en beleving van het toezicht op de bouw, milieu en brandveiligheid. Het onderzoek sluit aan op het coalitieprogramma ‘ Minder regels, meer service’ , waarin een verbetering van de gemeentelijke dienstverlening centraal staat. En die verbetering moet met name gerealiseerd worden door de klant centraal te stellen. Via het onderzoek wilde de gemeente weten hoe de bedrijven de dienstverlening nu ervaren en wat daarin te verbeteren valt.

De gemeente heeft een certificaat “Bewijs van Goede Dienst” ontvangen. Het certificaat laat zien hoe de gemeente scoort op 10 normen, gebaseerd op ondernemerswensen. Het verminderen van administratieve lasten rondom vergunningsprocedures en toezicht maakt hiervan onderdeel uit. Via actiepunten en algemene aanbevelingen wordt aangegeven hoe de gemeente haar dienstverlening klantgerichter kan uitvoeren.
Aan het certificaat ligt een verbeterplan ten grondslag. De gemeente gaat hiermee aan de slag en zal de dienstverlening zodanig organiseren dat de tevredenheid bij de bedrijven toeneemt. In 2012 zal daarom opnieuw een onderzoek worden uitgevoerd.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.