vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Politiebureau Nieuwendijk blijft, functie verandert

22 juli 2010 (door AalburgNet)

Aalburg / Heusden en Altena: Het politiebureau in Nieuwendijk is opgeheven, aldus het nieuws van gisteren dat uit Werkendam in de regio neerstreek. Vandaag werd bekend dat het bureau als uitvalsbasis blijft, maar dat openingstijden worden beperkt. Aldus een woordvoerder van de Politie Midden en West Brabant.

Sluiting of niet, voor de ChristenUnie Aalburg verandert er niets. De partij vindt dat in Aalburg een politiesteunpunt nodig is. De CU schrijft op hun site: "Wij hebben altijd gepleit voor laagdrempelig contact tussen inwoners en politie. Daarom hebben we in ons verkiezingsprogramma, maar ook bij de behandeling bij de kadernota veiligheid voor een politiesteunpunt in Aalburg gepleit."

Men doelt dan op vaste uren in de week  waarbinnen de wijkagent of een medewerker van de politie aanwezig is op het Aalburgloket om vragen te beantwoorden en te helpen bij aangiftes. Na een testperiode zou dan besloten kunnen worden om de uren uit te breiden, of te verminderen.

De CU noteert verder: "De burgemeester, en andere politieke partijen stonden positief tegenover het idee. Wij hopen dat het dan ook uitgevoerd kan worden want of Nieuwendijk nu open blijft of niet, zelfs Nieuwendijk is voor veel mensen al een (te) grote afstand. Dat bleek ook uit het voorbeeld van Cees Schreuders (CDA) die in de raad van 13 juli vertelde dat iemand vanuit Nieuwendijk gewoon werd doorgestuurd naar Oosterhout om aangifte te doen, die het vervolgens er maar bij liet zitten. Dat is natuurlijk niet acceptabel." Wordt vervolgd.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.