donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Politie vertrekt spoorslags uit Heusden en Altena

21 juli 2010 (door AalburgNet)

AALBURG / Heusden en Altena - Het enige politiebureau dat het Land van Heusden en Altena rijk is, is opgeheven. De politiepost in Nieuwendijk (Doornseweg 2) heeft de deuren gesloten. Dat is geen bezuinigen, maar inleveren op dienstbaarheid.

Deze sluiting lijkt een donderslag bij heldere hemel te zijn. ChristenUnie-man Wijnand van der Hoeven (Aalburg) reageert via Twitter: " Het politiebureau dicht, ze moeten het verkiezingsprogramma van de CU nog maar eens lezen. Wij willen aangifte doen op het Aalburgloket."
VVD'er Sylvana den Backer (raadslid Aalburg) twittert: "Vreemde zaak dat zo kort na behandeling van kadernota veiligheid het politiebureau in Nieuwendijk plotseling zijn deuren sluit."
 

Consequenties
Het vertrek van de politie uit Nieuwendijk heeft nogal wat consequenties: de inwoners uit Aalburg (dit geldt voor alle inwoners uit het Land van Heusden en Altena) moeten hun aangifte van vermissing (reisdocument, rijbewijs en allerlei andere soorten van aangiften) nu doen op het  politiebureau in Oosterhout, aan het Europark 30.

De gemeente Werkendam (waar Nieuwendijk onder valt) denkt meteen maar dienstbaar en meldt: "Het bureau in Oosterhout is geopend van 9.00 uur tot 22.00 uur. Telefonisch aangifte kan ook via: 0900-8844 Politie Oosterhout. De politie belt daarna terug na afspraak om de aangifte telefonisch op te nemen die dan wordt toegezonden ter ondertekening."

Meer blauw
De gemeente Woudrichem zwijgt in haar berichtgeving - tot heden - in alle talen. Zou men dit verlies aan dienstbaarheid op het Woerkomse gemeentehuis wel weten..?

Of komen de agenten uit Nieuwendijk nu achter hun bureau vandaan en verschijnt er meer blauw op straat..? Dan krijgt  het Land van Heusden en Altena nog iéts terug aan dienstbaarheid... 

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.