woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

CU Aalburg pleit voor minder toerisme

20 juli 2010 (door AalburgNet)

AALBURG - De ChristenUnie wil investeren in het woongenot van de inwoners en het karakter van de dorpen boven investeringen voor toerisme. Gedacht wordt aan wandelpaden in de gemeente en de renovatie van de molens.

Wijnand van der Hoeven op de CU-site over de extra uitgave voor toerisme: ' We hebben gekozen voor VVV-formule. Laten we ons tot die keuze beperken. Dus niet al die kleine projecten zoals 'Ideale ontsnapping, Brabant aan de Bieschbosch en dergelijke. Laat verder het initiatief aan de ondernemers.n. Volgens ons heeft de gemeente geen enkel financieel nut en een beperkt sociaal belang bij toenemend toerisme of denkt het college aan toerisme belasting? We moeten ook durven kiezen.'

De CU pleit voor voor creatieve oplossingen voor de molens. Volgens deze partij moet het college op een verantwoorde wijze proberen om de renovatie van de molens te realiseren. 'Dat mag van ons ook wat kosten, wel vraagt het een inspanning van de stichtingen en inwoners. Mogelijk kunnen er afspraken gemaakt worden over subsidies en renovatiekosten.'(CU)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.