donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

IDOP-gelden beschikbaar

13 juli 2010 (door AalburgNet)

AALBURG - Afgelopen vrijdag 9 juli is bij de behandeling van de voorjaarsnota 2011 door Provinciale Staten van Noord-Brabant uitgebreid stilgestaan bij het beschikbaar stellen van extra financiële middelen voor de ingediende plannen voor IDOPS.

Om alle ingediende aanvragen te kunnen honoreren moet er namelijk een extra bedrag beschikbaar komen van 27 miljoen euro. Dit bovenop het reeds beschikbare bedrag van 31 miljoen euro.

Alle partijen in Provinciale Staten hebben aangegeven achter het voorstel van Gedeputeerde Staten te staan om de extra middelen beschikbaar te stellen en vraagt Gedeputeerde Staten met een dekkingsvoorstel te komen bij het opstellen van de begroting voor 2011.

Verder heeft de verantwoordelijke gedeputeerde, mw. Brigitte Van Haaften, toegezegd met West-Brabant te gaan overleggen of er nog een manier gevonden kan worden om nog iets extra’s te doen voor de West-Brabantse projecten.

Voor Aalburg betekent dit concreet dat de verwachting is dat de ingediende projecten voor Meeuwen, Veen, Genderen en Eethen doorgang kunnen vinden. Uiteraard in de veronderstelling dat Provinciale Staten de dekking accordeert.

Burgemeester Naterop laat weten tevreden te zijn met de reactie van Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten. Hij vindt dat deze uitkomst laat zien dat de plannen voor de IDOPS door de provincie breed gedragen worden. Hij heeft er alle vertrouwen in dat bij de behandeling van de begroting 2011 van de provincie de middelen echt beschikbaar komen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.