vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Bewijs van Goede Dienst voor Aalburg

9 juli 2010 (door AalburgNet)

AALBURG - De gemeente Aalburg kreeg uit handen van Chris Rutten, voorzitter van de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland, een Bewijs van Goede Dienst. De waardering behelst een zestal punten en heeft een geldigheidsduur van twee jaar.

Om de gemeentelijke dienstverlening aan bedrijven te meten en te verbeteren: daarvoor is het Bewijs van Goede Dienst bedoeld. De methodiek laat zien hoe de gemeenten scoren in bijvoorbeeld klantvriendelijkheid, deskundigheid, snelheid en transparantie, toezicht en handhaving voor het bedrijfsleven.

Het Bewijs geeft ook aan waar het beter zou kunnen. Gemeenten besparen hierdoor kosten en krijgen tevreden klanten.

Chris Rutten is het hier van harte mee eens. “De ‘Bewijzen van Goede Dienst’ geven aan hoe de gemeenten scoren als het gaat om klantvriendelijkheid en het verminderen van de lasten van vergunningverlening, toezicht en handhaving voor het bedrijfsleven. Maar, veel belangrijker, ze geven ook aan waar het beter kan”, licht Rutten toe. “Vergeet niet dat de Bewijzen van Goede Dienst nog maar plannen zijn, verbeterplannen om precies te zijn. En aan een plan heb je natuurlijk niets, tenzij je het ook uitvoert. Ik roep bij deze dan ook alle gemeenten op mee te doen met het gezamenlijk vervolgtraject dat gericht is op het uitvoeren van de plannen. Het Rijk en ook wijzelf zijn weer bereid om daaraan mee te betalen, dus daar zal het niet aan liggen”, aldus Rutten.

DOWNLOAD hier het Bewijs van Goede Dienst.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.