vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Aalburg wordt millenniumgemeente

23 juni 2010 (door AalburgNet)

AALBURG -  November 2009 besloot de gemeenteraad Aalburg uit te roepen tot millenniumgemeente van Nederland. Hiermee ging gemeente Aalburg achter de internationale afspraken staan vóór 2015 de belangrijkste wereldproblemen aan te pakken.

Deze internationale afspraken zijn verwerkt in acht concrete doelstellingen:

  • Extreme armoede en honger zijn uitgebannen
  • Alle jongens en meisjes gaan naar school
  • Mannen en vrouwen hebben dezelfde rechten
  • Kindersterfte is sterk afgenomen
  • Minder vrouwen sterven door zwangerschap
  • De verspreiding van ziektes als AIDS en malaria is gestopt
  • Er leven meer mensen in een duurzaam leefmilieu
  • Er is meer eerlijke handel, schuldverlening en hulp

'Millenniumgemeente Aalburg' wordt de 146e gemeente die zijn steentje aan deze doelstellingen gaat bijdragen. De gemeente wil met de plannen de inwoners bewust maken van deze problematieken en samen bekijken op welke wijze de samenleving van Aalburg daaraan een bijdrage kan leveren.

Het officiële startsein voor dit project wordt gegeven door burgemeester Fons Naterop op dinsdagavond 29 juni om 19.00 uur in het gemeentehuis van Aalburg (voorafgaande aan de opiniërende vergadering).  Dan zal ook bij het gemeentehuis van Aalburg het officiële millennium-gemeentebord onthuld worden.

Tevens zal Gerben van Helden, CU-raadslid  en mede-initiatiefnemer, de drie doelen bekendmaken waarvoor Aalburg zich speciaal gaat inzetten.
Een werkgroep van afgevaardigden van de politieke raadspartijen  zal de komende tijd werken aan een plan van aanpak. Dan gaat het vooral om de manier waarop de drie gekozen doelen worden opgepakt en hoe de inwoners betrokken kunnen worden.

"Een millenniumgemeente staat midden in de wereld." Dat wil de Aalburg met dit project ook graag (met hulp van inwoners en bedrijfsleven) gaan uitstralen. 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.