zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Bieb Altena opgelucht over voortzetting provinciale subsidie

15 juni 2010 (door AalburgNet)

Daarnaast vinden de partijen dat de maatschappelijke effecten van de provinciale steun in de toekomst niet verloren mogen gaan. Deze partijen hebben het bestuur van de provincie opgedragen samen met de bibliotheken een plan te maken. Provinciale Staten geven daarmee aan dat zij voor de provincie een duidelijke verantwoordelijkheid zien in het Brabantse bibliotheekwerk.

Sterk netwerk van bibliotheken
“De Brabantse bibliotheken werken achter de schermen nauw samen om op een efficiënte manier zaken te regelen en nieuwe producten te ontwikkelen. Het wegvallen van subsidie voor deze samenwerking zou op termijn absoluut gevolgen hebben voor de kwaliteit van onze dienstverlening. Ik ben dan ook zeer opgelucht”, aldus Esther Wijnberg, directeur Bibliotheek Altena.

Provincie luistert naar verontwaardigde burgers
Het voorstel van de provincie om de subsidie aan het bibliotheekwerk stop te zetten kon niet rekenen op steun van veel Brabanders. De bibliotheken kregen vele reacties binnen van verontruste burgers. Ook de Brabantse media besteedden veel aandacht aan het voorstel. Provinciale Staten, de provinciale volksvertegenwoordiging, heeft dit meegenomen in haar besluit.

 Lees hier het eerdere bericht op Aalburg.net

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.