zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Met vakantie? Meld het bij de politie!

10 juni 2010 (door AalburgNet)

Dit geldt overigens voor de hele regio Midden en West Brabant. De vakantiekaart staat op de website www.politiemwb.nl of is verkrijgbaar op het politiebureau. Via 0900 - 8844 kunnen de gegevens ook telefonisch worden doorgegeven. De politie biedt deze service het gehele jaar. Er is één voorwaarde: de vakantieperiode moet minimaal 7 aaneengesloten dagen duren. 

Het inleveren van de vakantiekaart betekent niet dat een woning permanent bewaakt wordt. De woning wordt in het gebruikelijke surveillancepatroon betrokken. Wel stelt de vakantiekaart de politie in staat om in geval van brand, inbraak of andere calamiteiten een persoon te benaderen aan wie de woning is toevertrouwd (sleutelhouder).

Beveiligen helpt
Inwoners kunnen hun huis en directe omgeving met niet al te ingrijpende maatregelen beter beveiligen zodat de kans op een inbraak flink afneemt. Voor meer informatie zie Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Meer tips op internet
Naast beveiliging kunnen inwoners voor en tijdens hun vakantie veel andere maatregelen nemen om een misdrijf te voorkomen. Op de site van de politie staan nuttige tips, zodat u onbezorgd op vakantie kunt gaan.

Zie ook de Calamiteitenpagina op Aalburg.net, m.n. onder Specials - links.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.