vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Leefbaarheid Aalburg krijgt landelijke aandacht

25 mei 2010 (door AalburgNet)

AALBURG - Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, Ernst Cramer en Hermen Vreugdenhil (Statenlid ChristenUnie-SGP), spreken met burgemeester Naterop woensdag 26 mei in het Dorpshuis in Genderen over het belang van de dorpsontwikkelplannen.

Het pleidooi van de gemeente Aalburg over leefbaarheidsubsidies krijgt hiermee landelijke aandacht. Burgemeester Naterop (CDA) van Aalburg afgelopen week ingesproken in de provinciale commissie om een lans te breken voor de leefbaarheid van kleinere kernen. Uitvoering van de integrale dorpsontwikkelplannen zijn voor de leefbaarheid voor deze kleine kernen  van groot belang . Vreugdenhil  heeft het voorbeeld van Aalburg aangekaart in de provinciale staten en steunt het pleidooi van Naterop dan ook van harte en naem het initiatief om Tweede Kamerlid Ernst Cramer ook uit te nodigen.

Voor de plannen in Eethen, Meeuwen,Genderen en Veen is een eventuele bijdrage van de provincie van groot belang. Samen met de burgemeester van Breda (Van der Velde) is een voorstel gemaakt om middelen voor grote projecten voor West Brabant in te zetten voor de idops. Een goed voorbeeld van regionale samenwerking.

Er is begrip voor de financiële situatie waarmee ook de provincie wordt geconfronteerd. Daarom is meegedacht aan een oplossing die tegemoet komt aan de gewekte verwachtingen.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.