donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

MiddelMeeuwenconcert Kunst & Vriendschap geslaagd

21 mei 2010 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Van 30 april t/m 8 mei vonden in Meeuwen de vijfjaarlijkse Molenfeesten plaats. Dit jaar met het thema MiddelMeeuwen.

Donderdagavond 6 mei was de concertavond van Kunst en Vriendschap. Samen met 't Hemerts Visserskoor werd een avondvullend programma verzorgd. Presentatie was in handen van Dick Spek.

De avond werd geopend door 't Hemerts Visserskoor, inmiddels al weer voor de derde keer te gast bij Kunst en Vriendschap. De stemming kwam er al goed in en het publiek wist dit optreden dan ook zeker te waarderen.
Aansluitend betrad Kunst en Vriendschap het podium in de feesttent, geheel in Middeleeuwse stijl. Musketiers, ridders, jonkvrouwen; iedereen was uitgedost in een Middeleeuws kostuum. De 'naaidames' van Kunst en Vriendschap hebben onder leiding van Maja Meindertsma goed hun best gedaan.

Kunst en Vriendschap opende het programma met de Intrada van Melchior Franck. Hierna volgde een programma van Middeleeuwse muziek, bestaande uit Land of Legends, dansmuziek uit Ballets. Ook geheel in Middeleeuwse stijl was Music from the 16th Century met muziek van bekende componisten als Gastoldi, Byrd en Tilman Susato. Ook de bekende muziekstukken ontbraken natuurlijk niet. Zo kon men bijvoorbeeld luisteren naar Auf der Jagd van Strauss en een selectie uit de film Robin Hood.

Als klapstuk van de avond had Kunst en Vriendschap nog een verrassing. In de verduisterde feesttent werden de eerste klanken ingezet van het bekende Conquest of Paradise (Vangelis). 't Hemerts Visserskoor betrad met verlichting het podium. Zang en muziek vormden een ware afsluiting van deze avond en natuurlijk kon een uitsmijter niet ontbreken. Als allerlaatste stuk en nog een keer samen op het podium werd Adieu, mein kleiner Gardeoffizier gespeeld en gezongen. Brassband Kunst en Vriendschap en 't Hemerts Visserskoor werden beloond met een luid applaus.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.