donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Contactmiddag mantelzorg

17 mei 2010 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Op donderdagmiddag 20 mei aanstaande vindt de contactmiddag voor mantelzorgers in de gemeente Aalburg plaats. De contactmiddag wordt gehouden in de kasteelzaal van d'Alburcht, Perzikstraat 14a in Wijk en Aalburg.

De contactmiddag (in de maand mei) en mantelzorgdag (in de maand november) worden georganiseerd door de mantelzorgconsulent van de gemeente Aalburg. De gemeente Aalburg wil de mantelzorgers ondersteunen bij hun dagelijkse intensieve zorgtaken. Zij heeft de mantelzorgondersteuning dan ook opgenomen in het beleidsplan van de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Het doel van de contactmiddag is, naast contact met andere mantelzorgers, informatie en advies geven. De onlangs ontwikkelde map en pas voor mantelzorgers wordt deze middag uitgereikt aan mantelzorgers. De pas en map zijn belangrijk op het moment dat de mantelzorger zelf iets overkomt.
De pas, die bananenschilpas wordt genoemd, wordt gebruikt om iemand uit de familie of netwerk van de mantelzorger te waarschuwen zodra de mantelzorger "uitglijdt over de bananenschil"  , m.a.w. iets overkomt.

De map kan ingevuld thuis bij de zorgvrager gebruikt worden als anderen dan de mantelzorger de zorg (tijdelijk)overnemen, omdat deze is uitgevallen. Er staan bijzonderheden in over bijvoorbeeld medicijngebruik, werkwijzen met betrekking tot het zorgen, specifieke aandachtspunten, manier van communiceren met de zorgvrager etc. 

De middag is echt voor hen die zorgen, de uitreiking van de pas en map (en ook de uitleg hiervan) vindt aan het eind van de middag plaats.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.