dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Bibliotheek Altena: 'Dolsteek in het hart door wegvallen subsidie'

14 mei 2010 (door AalburgNet)

Sterk netwerk

De Brabantse bibliotheken vormen een krachtig netwerk. Ze werken samen om kennis op te bouwen en nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. De Provincie Noord-Brabant wil stoppen met de financiering van dit netwerk. Dit heeft directe consequenties voor de Brabantse burger. Denk daarbij aan het niet meer kunnen lenen en reserveren uit de landelijke collectie van 5,5 miljoen boeken, films, (blad)muziek et cetera, met daarin onder meer al het Nederlands en Brabants literair erfgoed. En denk ook aan de snelle levering van deze materialen vanuit alle Brabantse bibliotheken naar uw eigen bibliotheek en het inspelen op nieuwe technologieën, zoals e-books en allerlei digitale applicaties.
 
Taalontwikkeling kinderen
 
Wijnberg: “Bibliotheek Altena heeft veel aandacht voor taalontwikkeling bij kinderen en het bevorderen van leesplezier. Wij dragen veel bij aan het bestrijden van analfabetisme. Zonder het netwerk van bibliotheken worden hiervoor geen nieuwe producten meer ontwikkeld. Ik maak mij hier grote zorgen over.”
 
Reageren
 
Op 28 mei vergaderen Provinciale Staten, de vertegenwoordigers van Brabant die de uiteindelijke keuzes maken, over het voornemen de subsidie stop te zetten. Wilt u reageren op dit voornemen van de provincie, dan kan dit via toekomst@bnbibliotheek.nl.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.