donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Naterop wil kunstwerk van saamhorigheid in alle kernen

30 april 2010 (door AalburgNet)

AALBURG - In het gemeentehuis van Wijk en Aalburg kwamen traditioneel de vele tientallen gedecoreerden bij elkaar om samen het glas te heffen ter ere van HKH koningin Beatrix. Dat gebeurde tussen 12.00 en 13.00 uur.
De voorzitter van de Oranjevereniging in Meeuwen (Marc Bouman was in Middel(M)eeuwse kledij gestoken) gaf na het Wilhelmus tekst en uitleg waarom men in Meeuwen steeds weer de handen op elkaar krijgt voor het vijfjaarlijkse dorspevenement. 
 

Burgemeester Fons Naterop gaf de suggestie om tolgelden te heffen bij de poort van Meeuwen. Serieuzer gaf hij aan zich in te willen inzetten opdat alle dorpskernen een kunstwerk krijgen zoals nu ook in Meeuwen op het nieuw bestrate en beplante plein onthuld is. Naterop gaf aan een dergelijk 'symbool van saamhorgheid' belangrijk te vinden.

De oranjefeesten kwamen in Aalburg, net als in de rest van Altena, aarzelend op gang. Vooral in de ochtend deed de regen wat pogingen de spelletjes en andere activiteiten in het (hemel) water te gooien. Het flauwe zonnetje in de middag (het was in ieder geval droog) lokte meer mensen uit de huizen.

In Meeuwen is de feestweek begonnen. (Foto Aalburg.net)
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.