vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Houd je straatje schoon van zwerfvuil - Adopteer een straat

18 maart 2010 (door AalburgNet)

Wethouder Wijnand van der Hoeven pakt op het voorbeeld van Mol de handschoen op, maar vraagt zich om te beginnen af  of de gemeente dit probleem moet aanpakken, of dat dit  'gewoon door inwoners' dient te gebeuren: 'Wij zijn toch gemeente?' Om het initiatief van Mol kracht bij te zetten neemt het ChristenUnie (CU) raadslid zelf 'een stuk van de Maasdijk, van de Schoolstraat tot aan de Happetap' onder zijn hoede.

Hij mijmert op het CU-weblog: 'Wij hebben wel een kaart liggen waarop we kunnen inkleuren welk deel van Aalburg wekelijks opgeruimd wordt van zwerfvuil. Wij willen graag daarin ook onze eigen verantwoordelijkheid nemen. Mogen wij gaan voor de doelstelling om 100% van de straten in Aalburg gedekt te hebben dit jaar? Misschien willen scholen of verenigingen buurten adopteren waar mensen wat moeilijker uit de voeten kunnen zoals bij het bejaardencentrum.'

Van der Hoeven roept vervolgens de Aalburgers die dit willen op hem een mailtje te sturen: 'Met je naam je leeftijd, de straat en de kern waar je aan de slag wilt.' Dat kan dan naar: schoon@aalburg.nl. (*)

Hij besluit: 'We zullen proberen met de gemeente afspraken te maken als er wel heel groot of bijzonder zwerfafval wordt gevonden. Maar de kleine dingen scheiden we zelf wel en kunnen in onze eigen container.'

De redactie van Aalburg.net vindt dit een prachtig initiatief en adopteert het stuk Aalburgsestraat tussen Dulve (boerderij Bax) en de Kortestraat.

Ad Mol, Wijnand van der Hoeven, Aalburg.net: wie volgt?


Adopteer een (schone) straat en maak kans op
De - Aalburg.net - Schoonheidsprijs!  

 

KLIK hier voor de spelregels...


Doe mee en stuur uw verhaal én foto naar de redactie van Aalburg.net.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.