vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Keep it cool!

8 februari 2010 (door AalburgNet)

Think before you drink

Te veel alcoholgebruik levert je de volgende dag een gemene kater op, maar kan óók voor later nog nare gevolgen hebben. Zeker als je jong bent verstoort alcoholgebruik (onder andere) de ontwikkeling van je hersenen, die dan nog volop in de groei zijn. Dat is erger dan een beetje hoofdpijn de volgende dag… . Dus gebruik je hoofd, en hou je feestje fris.

Carnaval is geen excuus

Nederlandse kinderen beginnen vaak al vroeg met alcohol. Onder toezicht van ouders, op een feestje. Groei je zo op, dan wordt het lastiger om eens een keertje ‘nee’ te zeggen tegen alcohol, en ‘ja’ voor fris. Want een gewoonte doorbreken…is moeilijk. En zeker met Carnaval. Want dan “hoort het er toch bij?”, hoor je je vrienden al zeggen. Jazeker…zo lang het maar leuk blijft. 

Invloed van ouders is groot

Bijna tweederde van de ouders van 16-minners zegt ‘nee’ tegen alcohol voor hun kind. Maar: hoe ouder het kind, hoe minder stellig de ouders zijn. Bij een vijftienjarige zegt nog maar de helft van de ouders nee. Ouders hebben meer invloed op het drinkgedrag van hun kind dan ze zelf denken. ‘Nee’ zeggen helpt dus wel degelijk. Stel regels, maak afspraken. Wijs elkaar er op: alcohol maakt écht meer kapot dan je lief is. Hou het lekker fris.

Meer informatie

Voor meer informatie kunnen jongeren en ouders terecht op verschillende sites: www.alcoholinfo.nl en www.uwkindenalcohol.nl.

(Gemeente Aalburg)

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.