donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Internetreclame in 2010 op derde plaats

19 januari 2010 (door AalburgNet)

Adverteerders zullen in 2010 wereldwijd meer uitgeven aan internetreclame dan advertenties in tijdschriften, zo voorspelt reclamebureau ZenithOptimedia. Daarmee neemt internetreclame na televisie en de kranten de derde positie in.

Uit de cijfers van ZenithOptimedia blijkt dat de markt voor internetadvertenties in 2010 gegroeid is tot 61 miljard dollar, tegenover een geschatte 60,5 miljard dollar voor reclame in de tijdschriftenmarkt. Daarmee groeit het marktaandeel van de online reclamebestedingen naar 11,5 procent; het medium televisie is goed voor 37,5 procent, gevolgd door kranten met 25,4 procent. In totaal is er wereldwijd in 2010 voor 530 miljard dollar aan reclamegeld te verdelen, zo voorspelt het reclamebureau.

Internet zal op wereldschaal ook radio voorbij streven, hoewel in veel Westerse landen het medium al is ingehaald door webvertising. De belangrijkste advertentiemarkt is en blijft de VS, maar landen als China laten in de prognoses de komende drie jaar een enorme groei zien. Toch blijft de Amerikaanse online advertentiemarkt in aandeel relatief klein ten opzichte van de overige media, terwijl in Europa de markt groeit als kool. De marktanalisten voorspellen dat in Denemarken, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Zweden het marktaandeel van internetreclame in 2010 de 'magische' grens van twintig procent zal doorbreken, zo schrijft The Guardian.

Bron: Tweakers.net


Nederlands internetgebruik met 8 procent gestegen

Steeds meer Nederlanders maken gebruik van internet en ook doen ze dat steeds langer. In een jaar tijd is het internetgebruik met 8 procent toegenomen.

In de eerste helft van dit jaar maakten 10,9 miljoen Nederlanders van 13 jaar en ouder gebruik van internet. Dat is 600.000 meer dan een jaar eerder. Daarmee maakt in totaal 81 procent van de bevolking van 13 jaar en ouder gebruik van internet. Dit blijkt uit cijfers van het Establishment Survey van de Stichting Internet Reclame (STIR).

Uit het onderzoek blijkt verder dat de tijd die Nederlanders op internet doorbrengen, is gestegen van 7,8 uur per week tot 7,9 uur per week. In totaal betekent dit dat er voor bijna 87 miljoen uur per week op internet wordt gesurft. Een jaar eerder was dit nog 80 miljoen uur, aldus de STIR. Op basis hiervan concludeert de STIR dat de internetconsumptie in een jaar tijd met 8 procent is toegenomen.

De stichting heeft overigens niet alleen de internetconsumptie, maar ook de consumptie van andere media in kaart gebracht. Zo blijkt dat de kijktijd naar televisie in een jaar tijd met 4 procent is gedaald. Het aantal uren dat er naar de radio wordt geluisterd is daarentegen met 3 procent toegenomen.

De STIR komt daarom tot de conclusie dat de gemiddelde tijd die Nederlanders besteden aan mediaconsumptie, gelijk is gebleven op ongeveer 52 uur per week. Dat komt neer op bijna 7,5 uur per dag. Radio neemt daarvan met 43 procent het grootste deel voor zijn rekening.

Bron: Webwereld


Jongeren zeer actief op internet

De populariteit van online video's onder jongeren neemt toe. Dat blijkt uit een onderzoek van jongerenmarketingbedrijf Newrulez. Bijna 90 procent van alle jongeren kijkt naar streaming video's.

Het gebruik van streaming video's is het afgelopen half jaar sterk toegenomen. Inmiddels kijkt een derde van alle jongeren zelfs dagelijks op internet naar videomateriaal. "Het onderzoek bevestigt wat we dagelijks in de praktijk zien. Video is steeds belangrijker voor jongeren", verklaart Newrulez-directeur Toon Branbergen.

Televisie
Volgens het onderzoek, dat verricht werd onder jongeren van 15 tot en met 24 jaar, heeft internet de televisie inmiddels voorbijgestreefd als het populairste medium onder jongeren. Hoewel jongeren aan beide ongeveer drie uur en een kwartier per dag besteden, wordt er slechts twee uur intensief gebruik gemaakt van de tv. Bijna de helft van de jongeren geeft daarnaast aan dat zij internet gebruiken om naar de radio te luisteren.

Nieuwssites
Chatten blijft de populairste online tijdsbesteding. Bijna driekwart van alle jongeren zegt dagelijks een chatprogramma te gebruiken. 61 procent van de jongeren gebruikt dagelijks e-mail en dertig procent downloadt elke dag muziek. Het bezoek aan nieuwssites door jongeren komt iets beter uit de bus. 38 procent zegt dagelijks het nieuws op internet te bekijken.

Bron: Nu.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.