donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

'Geef Etje een zetje'

3 december 2009 (door AalburgNet)

Er wordt, onder leiding van H. van Noorloos (Edukans Werkgroep)  nagedacht over een gekostumeerde kerstcross voor klas 1. Een ventactie voor klas 2: 'Wie verkoopt de meeste kerstkransjes?'

En dan is er de trekkertrekwedstrijd voor klas 3: de klassen gaan de strijd aan met een levensgrote landbouwtrekker. Welke klas trekt dit bakbeest het snelst over het parcours? Daarbij betalen de sponsors voor iedere kilogram die wordt weggetrokken.
De klas 4 leerlingen, hebben zowat allemaal een baantje. Zij worden gevraagd twee uurtjes te werken voor Etje in Ethiopië. De werkgever wordt gevraagd of die hetzelfde bedrag wil sponsoren. 

Bij dit alles hoort natuurlijk een koek en zopietent  buiten op het plein waar genoeg te koop is. De opbrengst is voor Etje en de arme leeftijdsgenoten in Ethiopië onder het motto: 'Kom op, geef Etje een zetje.'

EDUKANS: Middelbare scholieren zetten zich in voor ontwikkelingsprojecten. 75 miljoen kinderen gaan niet naar school. Edukans gelooft in scholing als de meest duurzame vorm van ontwikkeling. Onderwijs maakt weerbaar, geeft kinderen vaardigheden waar ze hun leven lang profijt van hebben. Daarom werkt Edukans aan meer scholen, meer schoolbanken, meer schoolborden, meer boeken en meer leraren in ontwikkelingslanden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.