vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Vier voetgangers aangereden door slippende auto

6 november 2009 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Bij een verkeersongeval in Wijk en Aalburg zijn woensdagmiddag 4 november rond 16.30 uur vier voetgangers aangereden. Ze liepen op de Maasdijk en werden geraakt door een auto die in de slip was geraakt. Een van de wandelaars raakte bij het ongeval gewond.

De veroorzaker, een 23-jarige man uit Drunen was maakte met een auto een proefrit. Hij reed over de Maasdijk, in de richting Kromme Nol toen hij moest uitwijken voor een tegenligger. Hij stuurde naar rechts en zag rechts van de weg vier voetgangers lopen. Achteraf bleek dat het ging om twee volwassen (20 en 71 jaar) en twee kinderen (4 en 7 jaar). De automobilist trachtte de wandelaars te ontwijken maar raakte in een slip en reed het groepje aan. Vervolgens kwam de auto tegen een hek en boom tot stilstand.

Van het groepje werd een persoon (20) fors geraakt door auto, de anderen maar licht. De 20-jarige jongeman, afkomstig uit Lopik raakte even buiten bewustzijn. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis in Gorinchem vervoerd. De aard en omgang van zijn letstel zijn bij de politie niet bekend.
De andere voetgangers betroffen een 71-jarige man uit Lopik (opa van het slachtoffer). En een jongen van 4 jaar en een meisje van 7 jaar, beide afkomstig uit Wijk en Aalburg.
De politie heeft zich over de slachtoffers ontfermd toen het ambulancepersoneel bezig was met het 20-jarige slachtoffer. De andere kinderen zijn nadien door personeel van tweede ambulance medisch onderzocht. Zij mochten daarna naar huis. Ze zijn samen met hun gewaarschuwde oma meegegaan, terwijl opa zijn 20-jarige kleinzoon begeleidde naar het ziekenhuis.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.