woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Waterbeheerplan 2010-2015 vastgesteld

31 oktober 2009 (door AalburgNet)

Maatregelen waar waterschap Rivierenland zich met de vaststelling de komende zes jaar aan verbindt zijn onder andere:

- toetsen van kades en op orde brengen van dijken in het rivierengebied;
- realiseren van voldoende ruimte en doorstroming van water in landelijk gebied: 168 kilometer verbreding van bestaande watergangen, vervanging en/of vergroting van 71 duikers, (ver)plaatsen van elf stuwen en aanpassen van acht gemalen;
- voldoen aan Europese verplichtingen voor chemisch en ecologisch gezond oppervlaktewater, zoals vastgelegd in de Kaderrichtlijn Water. Dat gebeurt onder andere door aanleg van natuurvriendelijke oevers, aanleg van vispassages en   verbetering van zes  rioolwaterzuiveringsinstallaties.

Grote betrokkenheid
Om een breed gedragen plan te krijgen is er in de voorbereiding veel aandacht besteed aan studie en inspraak. Daar is door de omgeving dankbaar gebruik van gemaakt. Met meer dan zeventig inspraakreacties was er sprake van grote betrokkenheid van de omgeving. Niet alleen overheden en belangorganisaties reageerden op de ontwerpplannen. Ruim dertig inspraakreacties kwamen van particulieren, onder wie veel agrariërs. De reacties zijn verwerkt in het vastgestelde Waterbeheerplan, welke nu ter goedkeuring wordt voorgelegd aan betrokken provincies.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.